Drágább-e az egészséges életmód?

Az örök kérdés: Drágább-e az egészséges életmód? A válasz, mint sokszor, most sem egyértelmű, de engedjétek meg, hogy megmutassam, hogyan lehet igenis megfizethető áron egészségesen étkezni, ehhez pedig egy személyes tapasztalattal kezdenék. A minap az egyik hipermarketben vásároltam, amikor a Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Zabpelyhes túrópuffancs

Zabpelyhes túrópuffancs Imádom a ráérős reggeleket! 🙂 A mai pont egy ilyen volt, így lemértem Nektek az egyik kedvenc reggelim, hogy pontos receptet tudjak írni. Ezek a kis palacsinták azért szuperek, mert nem csak reggelire jók, de tízóraira, uzsonnára is magunkkal vihetjük, Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Szezonális alapanyagok I. rész

Szezonális alapanyagok I. rész Sütőtök Először nézzük a száraz tényeket (mely fajtánként eltérhet): A sütőtök…kalóriatartalma nyersen 26 kcal/100gSzénhidráttartalma 6,5 g/100 gfehérjetartalma 1 g/100 g zsírtartalma 0,1 g/100 grosttartalma 0,5 g/100 g Szénhidráttartalma alacsony, azonban mivel rosttartalma sem magas, felszívódása gyorsabb az átlagos Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

D-vitamin riadó!📢

D-vitamin riadó!📢 Egy, a SOTE által végzett 2013-as kutatás alapján tél végére a magyarok 95%-a D-vitamin hiányos.  D-vitaminhoz legkönnyebben a napfény☀️ által jut szervezetünk, ám a téli❄️ időszakban a nap sugaraiból igen kevéshez jutunk. Táplálékkal nehéz, sőt, szinte lehetetlen bevinni a megfelelő Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Friss, konzerv vagy fagyasztott?

Friss, konzerv vagy fagyasztott? Bár a napokban nagyon szép időnk van, azért már nyakig benne vagyunk az őszben, és a tél is napról-napra közeledik. Az illatos eperre, az arcunkon végigcsorgó lédús őszibarackra, a fejtés közben félig elfogyasztott zsenge zöldborsóra most Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Orális glükóz tolerancia teszt (OGTT)

Orális glükóz tolerancia teszt (OGTT) A szénhidrát-anyagcsere zavarainak feltérképezésére az egyik leggyakrabban használt diagnosztikai módszer az orális glükóz tolerancia teszt, azaz röviden az OGTT. Ez 75 g glükóz elfogyasztását jelenti 2,5-3 dl vízben feloldva, 5 percen belül elfogyasztva. Néhány példa Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Elhízás

Elhízás ☝️Fontos tudnunk, hogy az OECD 2014-es kutatása alapján Európában hazánkban van a legtöbb elhízott ember, de a világranglistán is az „előkelő” 4. helyen állunk. Az elhízás nem csak esztétikai probléma, hanem rengeteg betegség kockázati tényezője, mint például a diabetes, Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

A nagy koleszterin-kérdés

A nagy koleszterin-kérdés A koleszterin szó hallatán a legtöbb embernek csupa negatív dolog jut az eszébe. Mielőtt a lelki szemei előtt mindenki máglyán égeti el az összes koleszterin részecskét, ami a testében található, leszögezném, hogy azért vannak számunka hasznos tulajdonságai Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Újév

Először is nagyon boldog új évet minden kedves olvasómnak, kívánom, hogy váljon valóra minden álmotok, valósuljon meg minden célotok, amit 2019-re kitűztetek! 🙂 Szilveszterkor biztosan sokan fogadtatok meg az életmódotokkal kapcsolatos célokat. Lenne néhány gondolatom, amit ezekkel a fogadalmakkal kapcsolatban megosztanék Bővebben……

Szerző: system | Közzétéve: , telt el a közzététel óta