Zabpelyhes túrópuffancs

Imádom a ráérős reggeleket! 🙂 A mai pont egy ilyen volt, így lemértem Nektek az egyik kedvenc reggelim, hogy pontos receptet tudjak írni. Ezek a kis palacsinták azért szuperek, mert nem csak reggelire jók, de tízóraira, uzsonnára is magunkkal vihetjük, hogy megédesítse a napunkat. Magában is megállja a helyét, de én egy kis lekvárral szeretem a legjobban, de kiváló lehet erdei gyümölcsmártással is😋

Hozzávalók 6 db-hoz:

100 g félzsíros tehéntúró (lehet sovány is)
30 g zabpehely
1 csapott evőkanál eritrit (vagy más, általad preferált édesítő)
1 db tojás
20 g teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt/barna rizsliszt)
20 ml 1,5%-os tej (ez akár vízzel is pótolható)
csipet só
1/3 zacskó sütőpor
15 ml olaj a sütéshez

👨‍🍳Elkészítés:

A hozzávalókat az olaj kivételével egy aprítóba tesszük, és pár másodperc alatt egyneművé dolgozzuk. Az olajat egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, és kb. 1 evőkanálnyi adagokban kis halmokat formázunk, amiket picit lelapogatunk, hogy biztosan átsüljenek. Ekkor lejjebb vesszük a lángot, hogy átsüljön, majd, ha az alja már ropogós, megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.

✔️Tápértékek 1 darabban:

🔥 96 kcal
🍞 6,3 g szénhidrát
🍗 4,8 g fehérje
🥓 4,9 g zsír

Kategória: Receptek