Zabpelyhes túrópuffancs
Imádom a ráérős reggeleket! 🙂 A mai pont egy ilyen volt, így lemértem Nektek az egyik kedvenc reggelim, hogy pontos receptet tudjak írni. Ezek a kis palacsinták azért szuperek, mert nem csak reggelire jók, de tízóraira, uzsonnára is magunkkal vihetjük, hogy megédesítse a napunkat. Magában is megállja a helyét, de én egy kis lekvárral szeretem a legjobban, de kiváló lehet erdei gyümölcsmártással is😋
Hozzávalók 6 db-hoz:
100 g félzsíros tehéntúró (lehet sovány is)
30 g zabpehely
1 csapott evőkanál eritrit (vagy más, általad preferált édesítő)
1 db tojás
20 g teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt/barna rizsliszt)
20 ml 1,5%-os tej (ez akár vízzel is pótolható)
csipet só
1/3 zacskó sütőpor
15 ml olaj a sütéshez
👨🍳Elkészítés:
A hozzávalókat az olaj kivételével egy aprítóba tesszük, és pár másodperc alatt egyneművé dolgozzuk. Az olajat egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, és kb. 1 evőkanálnyi adagokban kis halmokat formázunk, amiket picit lelapogatunk, hogy biztosan átsüljenek. Ekkor lejjebb vesszük a lángot, hogy átsüljön, majd, ha az alja már ropogós, megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.
✔️Tápértékek 1 darabban:
🔥 96 kcal
🍞 6,3 g szénhidrát
🍗 4,8 g fehérje
🥓 4,9 g zsír